Over Jong&Out

Jong&Out is de community voor iedereen tot en met 18 jaar, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Als je lesbisch, homo, bi, trans(gender), hetero, in-dubio, pan, non-binary, queer of aseksueel bent of een intersekse-conditie hebt: Jong&Out de plek voor jou! Jong&Out is er speciaal voor en door jongeren tot en met 18 jaar oud. Ben je ouder dan 18 jaar? Neem dan eens een kijkje op de website van Expreszo.

Op Jong&Out kan je een profiel aanmaken waarmee je in contact kan komen met meer dan 3.500 andere leden. Je kan je eigen profiel beheren, updates delen met je vrienden, chatten in onze groepschat of een privégesprek voeren. Daarnaast staat ons forum boordevol ervaringsverhalen, tips, informatie en onzin over van alles en nog wat. Daarnaast vind je op Jong&Out alle informatie over de meetings die jongeren zelf organiseren op zestien locaties door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden en van Amsterdam tot Enschede: op al deze locaties vinden maandelijks gezellige meetings plaats.

Stukje geschiedenis:

Jong&Out is in 2007 opgestart door COC Nederland en een groep lesbische, homo, bi, transgender en intersekse (LHBTI)-jongeren tot en met achttien. De directe aanleiding was het feit dat dat jaar voor het eerst een 16-min boot meevoer tijdens de Amsterdamse Gay Pride. Sinds de start met de eerste Jong&Out groep in Amsterdam is het netwerk van meetings locaties gegroeid van een netwerk van vijftien meetinglocaties. Ook het aantal leden op de website groeit nog elk jaar. Jong&Out is een community van en voor jongeren en COC Nederland en lokale COC’s ondersteunen, begeleiden en helpen hen daarbij. De activiteiten worden door de vrijwillige jongeren zelf georganiseerd en hierbij zijn altijd volwassen begeleiders aanwezig.