Veiligheid en privacy

Wist je dat:

-          96,8% van de jongeren op Jong&Out de website veilig en betrouwbaar vind?
-          Dat veel Jong&Out leden via de website en meetings beste vrienden of bijvoorbeeld concertbuddies leren kennen?
-          91,4% van de jongeren op Jong&Out het aanmaken van een profiel op deze website zou aanbevelen aan andere jongeren?

Veiligheid en privacy boven alles!

Om zeker te zijn dat nieuwe leden niet ouder zijn dan achttien jaar vragen wij je om je ID-kaart (of iets soortgelijks) te laten zien. Na je aanmelding op Jong&Out krijg je van ons een uitgebreide e-mail met precieze instructies over dit proces. Het enige wat we controleren is je naam en je geboortedatum, ook willen we je pasfoto zien. Eventuele foto of scan van de ID-kaart zal na verificatie worden verwijderd. In deze video leggen we uit hoe we dit precies doen.

Bepaal zelf wat je van jezelf laat zien

Op je Jong&Out profiel kies je zelf welke informatie je deelt met de rest van de Jong&Out leden. Mag de rest alleen je voornaam weten? Of gebruik je een ‘nickname’? Dat bepaal je allemaal zelf. Ook een herkenbare profielfoto is niet vereist. 

Wil je een meeting bezoeken?

De meetings van Jong&Out worden georganiseerd door jongeren zelf. De meetings vinden altijd plaats onder supervisie van een lokaal COC of een andere LHBTI-organisatie. Tijdens Jong&Out activiteiten zijn er altijd begeleiders aanwezig (dit in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag), wordt er geen alcohol geschonken en is er altijd plek voor ouders om bij elkaar te komen. 

Contact met Jong&Out

Het Jong&Out webteam probeert elke dag tussen 19:00 en 20:00 uur online te zijn op Skype via jongenoutcheck. Zij controleren de aanmeldingen en zijn ook bereikbaar voor vragen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Jong&Out? Je kan altijd e-mailen naar info@jongenout.nl, een appje sturen naar de webteamcoördinator op +31 6 83 71 77 26 of COC Nederland tijdens kantooruren bellen op 020-6234596.